Wordt mijn behandeling vergoed?

Podologie en vergoeding

Een registerpodoloog A+B is een voetspecialist die een intensieve opleiding heeft gevolgd om aandoeningen aan de voet en enkel te kunnen herkennen en behandelen en heeft het officiƫle diploma van de Stichting Hoger Onderwijs Nederland. Tevens kan hij zich laten registreren bij Stichting LOOP, het orgaan dat toeziet op de kwaliteit van de opleiding en de podologische zorg.

Zorgverzekeraars weten dat podologie werkt. Daarom vergoeden de meeste verzekeraars geheel of gedeeltelijk de behandeling van een registerpodoloog A+B. Op de website van Foot Center (onder de link zorgverzekeringen) kunt u zelf bekijken welke vergoeding uw verzekeraar biedt. Afhankelijk van de richtlijnen van uw verzekering heeft u een verwijzing nodig van uw huisarts of specialist. Wij kunnen u hierover informeren.

Hieronder kunt u uw zorgverzekeraar kiezen en het pakket waarvoor u verzekerd bent. Daarna kunt u meteen zien welke podologische behandelingen door uw zorgverzekeraar worden vergoed. Bij de meeste zorgverzekeraars betaalt u aan de registerpodoloog alleen de eventuele eigen bijdrage.

Wordt uw behandeling volledig vergoed, dan betaalt u helemaal niets. U hoeft de behandeling dan ook niet voor te schieten. Uw registerpodoloog declareert dan rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar.


Bron: Stichting LOOP

Bekijk hier de vergoedingen.

Openingstijden

Wij werken alleen op afspraak

Running Center Heerhugowaard

Stationsplein 77
1703 WE Heerhugowaard

Telefoon 072 51 11 327
Email info@footcenter.nl

Neem vrijblijvend contact met ons op