Gebruiksaanwijzing van inlays

Uw inlays zijn gemaakt om te helpen bij uw voet en/of voet gerelateerde klachten. Het zijn inlays die speciaal naar de functie van uw voeten gemaakt zijn:

  • Functionele inlays zijn persoonlijk. Neem bij het halen van de zolen uw schoenen mee zodat u de zolen kunt passen. Doe dit bewust om te voelen of er geen onverklaarbare druk punten zitten. Bij sommige toepassingen van inlays is het nodig dat ze in de loop der tijd aangepast worden, aan de hand van het klachtenpatroon. Aanpassingen worden dus meestal niet binnen de eerste 6 weken verricht. Wanneer een aanpassing nodig is zal dit tijdens de nacontrole bekeken worden. Uw inlays zijn speciaal voor u ontworpen en kunnen niet door anderen worden gedragen.
  • Als u voor het eerst op uw inlays staat kan het zijn dat het niet meteen helemaal comfortabel aanvoelt. Het gebruikte materiaal is grotendeels hard om de gewrichtjes in uw voet relatief weer in de juiste positie ten opzichte van elkaar te krijgen. Uw voet is daar (nog) niet aan gewend. U kunt in het begin nog wat last hebben van druk onder de holte van de voet, ook de rand achter de bal van de voet voelt u in het begin goed, verder kunt u druk voelen onder de hiel.
  • Wen geleidelijk aan uw inlays zodat uw voeten en uw benen de tijd hebben aan deze nieuwe mechanische stand te wennen. Gedurende de gewenningsperiode kunt u milde spierpijn voelen langs de buitenkant en achterkant van uw benen. Dat is vrij normaal en verdwijnt binnen korte tijd.
  • Tenzij anders voorgeschreven is een verstandig gewenningsschema als volgt: een 1 uur op de eerste dag, 2 uur op de tweede, 3 uur op de derde . Zodra u er probleemloos 4 uur op kunt lopen, bent u waarschijnlijk ook in staat er de hele dag op te lopen.
  • Wanneer het wennen aan de zolen moeizaam gaat, draag ze dan niet langer dan de dag ervoor en ga ze pas langer gebruiken zodra de spierpijn weer afzwakt. Wanneer u moeite hebt er op te lopen langer dan drie uur en u bent al drie weken bezig, neemt u dan even contact op.
  • Wanneer u ook onder fysiotherapeutische behandeling staat of een oefeningsprogramma volgt van de fysiotherapeut kunt u gewoon doorgaan met de dagelijkse oefeningen en maken de inlays deel uit van het totale behandelplan.
  • Probeer in samenspraak een goede schoen te vinden zodat u uw functionele inlays probleemloos in uw schoenen kunt gebruiken.
  • Functionele inlays moeten toch af en toe weer worden nagekeken. Het kan zijn dat er weer een nieuw bekledingsdek nodig is, of dat bepaalde onderdelen wat afgeplat zijn. Maak daarom ieder jaar een afspraak.
  • Sommige voettypes reageren met de stand van de voet op de inlays en moeten op termijn aangepast worden
  • Ten gevolge van de grote krachten die inwerken op de inlays komt het wel eens voor dat er scheuren ontstaan in het microkurk of in de EVA, bij sommige voettypes is dit bijna onvermijdelijk op termijn.
  • Soms piepen en kraken de inlays in de schoenen! Strooi dan een beetje talkpoeder onder de inlays.

We hopen dat het bovenstaande de meeste vragen bij u weg heeft genomen en dat u probleemloos met het behandelings programma kunt gaan beginnen. Er kunnen altijd vragen opduiken als u al een tijdje met de inlays loopt, schroom dan niet om even te bellen voor een afspraak.Tot slot, bedenk dat u er misschien maanden of langer over gedaan hebt om de klachten te krijgen en dat inlays deze klachten niet van de ene op de andere dag kunnen verhelpen. Uw voeten worden met behulp van de inlays langzaam maar zeker op een meer natuurlijke manier gebruikt. Dat voelt anders en vraagt tijd om er aan te wennen.

Openingstijden

Wij werken alleen op afspraak

Running Center Heerhugowaard

Stationsplein 77
1703 WE Heerhugowaard

Telefoon 072 51 11 327
Email info@footcenter.nl

Neem vrijblijvend contact met ons op